Farsz z kapusty i grzybów



Składniki
1,5 kiszonej kapusty
białe pół wytrawne wino
100 g suszonych borowików
500-600 g pieczarek
ciemny sos sojowy - grzybowy
sól, pieprz
lubczyk
dwa duże pory


Przygotowanie

  1. Pokrojony por podsmażyć na oleju z dodatkiem łyżki masła. Dodać poszatkowaną i przepłukaną kapustę. Podlać dwoma lampkami wina, posoli, popieprzyć i dusić ok 30 min Co jakiś czas mieszać i podlewać odrobiną wina.
  2. Suszone grzyby zalać niewielką ilością wody, posolić do smaku i gotować do miękkości. Wodę przelać do kapusty z pokrojonymi grzybami.
  3. Pieczarki obrać i pokrojone podsmażyć na maśle. Przyprawić solą, pieprzem i sosem sojowym. Następnie dodać do kapusty. Drugiego pora podsmażyć na maśle i na końcu dodać do kapusty.
  4. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną lubczyku. Trzymać na ogniu do miękkości i gotowe..
Smacznego

Komentarze

Prześlij komentarz