Kurczak w lubczyku, estragonie i pomarańczy
Składniki:
1 świeża pierś z kurczaka
sok z 1 pomarańczy
3 ząbki czosnku
sól, pieprz
estragon, lubczyk
klarowane masło
Przygotowanie:
- Mięso opłukać, osuszyć. Pokroić na dowolne kawałki, przełożyć do miski i przyprawić solą, pieprzem, lubczykiem i estragonem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy, wymieszać.
- Usmażyć go na maśle do uzyskania ładnego brązowego koloru.
- Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie z dwoma ząbkami czosnku i szczyptą kminku. Potłuc z dodatkiem masła i odrobiny mleka. Na końcu posypać tymiankiem.
- Pekińską poszatkować, polać sosem vinegrette.... i gotowe
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz