Penne z warzywami na winie
Składniki:
150 g makaronu Penne
fasolka szparagowa
pieczarki
1 cebula
40 ml białego wytrawnego wina
pęczek pietruszki
sól, pieprz chili cayenne
łyżka oleju
Przygotowanie:
- Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Fasolkę wrzucić do osolonego wrzątku na 2 min. (gotować na dużym ogniu, wtedy nie straci koloru i będzie chrupka).
- Pieczarki i cebulę obrać ze skórki, pokroić według uznania. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć pieczarki (nie solić od razu bo puszczą wodę), dodać cebulę i kiedy się zeszkli wlać wino. Trzymać na ogniu niech alkohol odparuje.
- Ugotowany makaron i fasolkę przełożyć na patelnię, wszystko wymieszać z posiekaną natką i przyprawami......
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz