Kotlety jaglane z Solą



Składniki:
100 g kaszy jaglanej
150 g Soli
średnia marchewka
pół pęczka natki pietruszki
kilka suszonych pomidorów
2 jajka
100 g fasolki szparagowej
4 łyżki bułki tartej

Sos
180 g jogurtu greckiego
kilka kropel cytryny
łyżeczka cukru
sól, pieprz
pół pęczka posiekanego koperku 


Przygotowanie:

  1. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Marchew obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Solę i pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. 
  2. Wszystkie składniki wymieszać w misce, dodać jajka i posiekaną natkę pietruszki. Uformować kotleciki i smażyć na złoty kolor.
  3. Polać sosem koperkowym.............

Smacznego


Komentarze