Kurczak w mascarpone i sokiem z pomarańczy


Składniki
filet z kurczaka
250 g serka mascarpone
kubek jogurtu naturalnego
1 pomarańcza
4 ząbki czosnku
lubczyk, sól, pieprz
imbir
kolendra lub natka pietruszki
1 cebula
2-3 listki laurowe
1 łyżka oleju kokosowego

Przygotowanie

  1. W misce wymieszać mascarpone z jogurtem, sokiem z pomarańczy, czosnkiem. Doprawić solą, pieprzem i lubczykiem. Dodać pokrojone mięso 
  2. Cebulę pokroić i zeszklić na oleju z listkami laurowymi
  3. Kurczaka z serową marynatą przelać na patelnię i smażyć ok 15 min. Jeśli sos za bardzo zgęstnieje dodać więcej soku z pomarańczy. 
  4. Na końcu posypać posiekaną kolendrą lub natką i odrobiną chilli..
Smacznego


Komentarze