Pieczony pstrąg z krewetkami
Składniki
1-2 pstrągi tęczowe
250 g krewetek black tiger
2 ząbki czosnku
natka pietruszki
pół kostki masła
kilka kropel soku z cytryny
sól, pieprz
Przygotowanie
- Do masła w temperaturze pokojowej dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki, odrobinę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać.
- Naczynie żaroodporne wysmarować tym masłem. Położyć tam pstrągi natarte szczyptą soli i pieprzu (do środka też dać odrobinę tego masła) na wierzchu położyć plasterek cytryny.
- Piec (grill) w tem 170-180 st C przez ok 15 min. Następnie dodać osuszone krewetki i znów pod grilla na ok 10 min.
- Na koniec skropić sokiem z cytryny i posolić do smaku..
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz