Czekoladowe trufelki



Składniki:
150 ml śmietanki 36%
50 g miodu 
400 g gorzkiej czekolady
50 g masła
kakao do obtoczenia
łyżeczka Brandy



Przygotowanie:

  1. Śmietankę podgrzać z miodem (lekko do ok 40st). Zdjąć z ognia, dodać pokruszoną czekoladę, mieszać do jej rozpuszczenia.
  2. Na końcu dodać masło i Brandy schłodzić w lodówce.
  3. Formować kuleczki i obtoczyć w kakao....
Smacznego
Przepis pochodzi z Kotlet TV

Komentarze

  1. Ojeja mniaaaam!!! Uwielbiam trufle, na pewno spróbuję Twojego przepisu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Becia :-) na prawdę polecam.. robiłam je już nie raz i zawsze wychodzą..przepis wzięłam z kotlet tv :-)

      Usuń

Prześlij komentarz