Ciasto marchewkowe


Składniki:
2 szkl mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 łyżeczki sody
pół łyżeczki soli
2 szkl cukru pudru
pół szklanki oleju
4 jajka
3-4 większe marchewki

100 g śmietankowego serka topionego
80-90 g masła
szklanka cukru pudru


Przygotowanie:

  1. Jajka ubić z cukrem na jasną masę. Następnie ciągle ubijając wlać malutkim strumieniem olej. Wmieszać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i solą, a na końcu startą na małych oczkach marchewkę.
  2. Blachę 24x35 wyłożyć papierem do pieczenia, wlać na nią ciasto i piec w 180 st C przez ok 40 min - do suchego patyczka.
  3. Wystudzone ciasto przekroić i posmarować polewą z serka topionego utartego z cukrem i masłem. 
Smacznego

Marchewki zrobiła Kasia Kasikowe rewolucje  dziękuję :-)

Komentarze

  1. To musiało smakować cudownie :):)

    OdpowiedzUsuń
  2. O rany, już wiem jaki będzie u nas deser :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Zrobiłam je dla młodzieży z klasy mojego syna :-) wszystko było zjedzone :-D więc smakowało :-) bo to jest na prawdę smaczne, szybkie i prościutkie ciasto :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm, wygląda znakomicie, pyszne musiało być :)
    A dekoracja przepiękna :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz