Chaczapuri z oliwą
Składniki:
300 g mąki
łyżeczka suszonych drożdży
100 ml ciepłego mleka
szczypta gałki muszkatołowej i tymianku
kilka kropel sosu sojowego
cebula
kilka plasterków salami i szynki konserwowej
3 jajka
parmezan
Przygotowanie:
- Mąkę z szczyptą tymianku i gałki muszkatołowej przesiać do miski, wsypać drożdże i wlać mleko. Zagnieść, a miskę położyć na garnku z gorącą wodą na ok 5 min.
- Cebulę podsmażyć z wędlinami. Jajka ugotować na pół-miękko, rozdrobnić widelcem i przyprawić do smaku solą, pieprzem i kilkoma kroplami sosu sojowego.
- Ciasto cieniutko rozwałkować, poukładać na nim wszystkie składniki. Zawinąć i smażyć na złoty kolor z każdej strony..Oliwę potraktować jako sos...
Smacznego
Thanks for the auspicious writeup. It in reality was a amusement account it.
OdpowiedzUsuńLook advanced to far delivered agreeable from you!
However, how can we keep in touch?
Feel free to surf to my website - home-page