Kurczak z fasolką i suszonymi pomidorami



Składniki:

600 g piersi z kurczaka
2 ząbki czosnku
150 g pora
80 g suszonych pomidorów
kilka kaparów
pół pęczka natki pietruszki
200 g zielonej fasolki
sól, pieprz, imbir, papryka słodka, tymianek
kilka kropel sosu sojowego
kilka kropel cytryny


Przygotowanie:
  1. Fasolkę wrzucić do osolonego wrzątku, gotować 4 min (niech będzie chrupka) odcedzić i zahartować zimną wodą. Mięso umyć, osuszyć pokroić na kawałki i przyprawić. 
  2. Na odrobinie oleju podsmażyć kurczaka. Dodać pokrojonego pora. Na końcu wmieszać pomidory, fasolkę, kapary, i posiekaną natkę. W razie konieczności doprawić i skropić cytryną...................


Smacznego


 

Komentarze