Rolada z grzybami i serem pleśniowym
Składniki
dwa kotlety schabowe
kilkanaście pieczarek
100 g suszonych borowików
ogórek kiszony
czosnek, sól, pieprz
sos sojowy
Przygotowanie
- Kotlety rozklepać, oprószyć solą, pieprzem i nasmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem (z dwóch stron).
- Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć na łyżce oleju. Doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym do smaku. Następnie przełożyć na kotlety (ok łyżkę) dodać ćwiartkę ogórka i plasterek sera pleśniowego. Zawinąć i podsmażyć na mocno brązowy kolor.
- Suszone grzyby zalać wodą, dodać odrobinę soli i zagotować (kiedy już będą miękkie pokroić je na mniejsze kawałki). Dodać resztę podsmażonych pieczarek, doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym do smaku, włożyć rolady i dusić ok 45 min na wolnym ogniu. Na koniec lekko zagęścić sos i gotowe....
Jeju mega apetycznie Ci to wyszło!! Świetne zdjęcie 😀 zainstrowałaś mnie tymi grzybami... 💙
OdpowiedzUsuń