Dorsz w szynce szwarcwaldzkiej na winno - śmietanowym sosie
dwa kawałki fileta z Dorsza
opakowanie szynki szwarcwaldzkiej
świeży szpinak
kiełki (opcjonalnie)
łyżka masła sklarowanego
pół szklanki białego wina półwytrawnego
sól
3/4 szklanki śmietanki
sos vinegrette
odrobina wody ok 3 łyżki
pół łyżeczki cukru
łyżeczka octu jabłkowego
ząbek czosnku
sól, pieprz
dwie łyżki oleju
Przygotowanie
- Mięso ryby owinąć szynką i podsmażyć na maśle po 2 min z każdej strony.
- Następnie na tą patelnię wlać wino, po kilku minutach dodać śmietankę, posolić do smaku i zredukować.
- Wszystkie składniki sosu wymieszać w słoiczku i polać nim szpinak - dodać kiełki - i gotowe..
Komentarze
Prześlij komentarz