Schab z pieczarkami i szpinakiem w śmietanie
Składniki
450 g schabu b/k
opakowanie mrożonego szpinaku (listki)
3 ząbki czosnku
sól, pieprz, tymianek
sos sojowy ciemny
opakowanie śmietany
500 ml bulionu warzywnego
cebula
kilka pieczarek
Przygotowanie
- Mięso opłukać i osuszyć. Pokroić na kawałki (dowolna wielkość) przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym, czosnkiem, szczyptą tymianku. Dokładnie wymieszać (odstawić na godzinę) podsmażyć łyżce oleju na mocno brązowy kolor.
- Pieczarki i cebulę obrać, pokroić i dodać do mięsa. Następnie podlać bulionem i dusić ok 25 min.
- Na końcu dodać szpinak i dusić kolejne 10 min jeszcze śmietana i gotowe...
Smacznego
mmmm.. wygląda bardzo kusząco ;)
OdpowiedzUsuń