Schab z pieczarkami i szpinakiem w śmietanie



Składniki 
450 g schabu b/k
opakowanie mrożonego szpinaku (listki)
3 ząbki czosnku
sól, pieprz, tymianek
sos sojowy ciemny
opakowanie śmietany
500 ml bulionu warzywnego
cebula
kilka pieczarek


Przygotowanie

  1. Mięso opłukać i osuszyć. Pokroić na kawałki (dowolna wielkość) przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym, czosnkiem, szczyptą tymianku. Dokładnie wymieszać (odstawić na godzinę) podsmażyć łyżce oleju na mocno brązowy kolor. 
  2. Pieczarki i cebulę obrać, pokroić i dodać do mięsa. Następnie podlać bulionem i dusić ok 25 min. 
  3. Na końcu dodać szpinak i dusić kolejne 10 min jeszcze śmietana  i gotowe...

Smacznego




Komentarze

Prześlij komentarz