Klopsiki w sosie pomidorowym z Pliska Honey


Składniki
400 g mielonego mięsa
jajko
2 łyżki bułki tartej
cebula
ok 10 suszonych pomidorów
3 ząbki czosnku
sól, pieprz, lubczyk, wędzona papryka

puszka pomidorów
łyżka śmietany
50 ml Pliska Honey
500 ml bulionu warzywnego


Przygotowanie

  1. Mięso wymieszać z jajkiem, podsmażoną cebulą, suszonymi pomidorami, bułką tartą, solą, pieprzem, czosnkiem, lubczykiem i uformować klopsiki. 
  2. Gotować ok 30 min w bulionie. Przełożyć na talerz, a do bulionu dodać pomidory z puszki, śmietanę i Pliskę Honey. Zagotować i ponownie włożyć do sosu klopsy. Doprawić do smaku solą, pieprzem i wędzoną papryką.
  3. Podałam z ryżem wymieszanym z natką pietruszki i gotowe..


Komentarze

Prześlij komentarz