Zupa wiedeńska


Składniki:
200 g karkówki
opakowanie suszonych leśnych grzybów
kilka kabanosów myśliwskich
cebula czerwona i żółta
kawałek boczku wędzonego
łyżka śmietany
kilka ząbków czosnku
sól, pieprz, lubczyk
ziarenka angielskie, pieprzu, kilka listków laurowych
natka pietruszki
ziemniaki
sos sojowy ciemny i grzybowy
marchewka, pietruszka i kawałek selera

Przygotowanie:

  1. Mięso zalać wodą. Wstawić na ogień, dodać obraną marchewkę, pietruszkę, kawałek selera, czosnek z przyprawami, podpaloną na ogniu cebulą i gotować do miękkości.
  2. Grzyby podgotować. Boczek z czerwoną cebulą podsmażyć na masełku. ugotowane mięso wyciągnąć z marchewką, pietruszką i selerem. Dodać do zupy pokrojone ziemniaki z podsmażonym boczkiem i grzyby.. 
  3. Kiedy ziemniaki będą już prawie miękkie, dodać pokrojone mięso z kabanosami i przeciśnięty przez praskę czosnek.. zabielić i  nie zapomnieć o natce .....
Smacznego

Komentarze