Pieczone żeberka wieprzowe


Składniki:
1 kg żeberek
kilka ząbków czosnku
2 większe cebule
łyżeczka miodu
kilka kropel sosu sojowego
szczypta tymianku, lubczyku, rozmarynu
kilka kropel cytryny
sól, pieprz, papryka ostra i słodka

Przygotowanie:

  1. Żeberka pociąć na kawałki, polać łyżką oleju i posypać przyprawami. Dodać pokrojone cebule i zgnieciony nożem, nie obrany czosnek. Zostawić na 1-2 godz. 
  2. Piekarnik rozgrzać do 180 st C. Mięso piec ok 2 godzin w rękawie do pieczenia. Na pięć minut przed końcem otworzyć rękaw i podpiec żeberka na ciemniejszy kolor z góry..
Smacznego

Komentarze

  1. Właśnie dzisiaj kupiłam :) Zrobie wg Twojego przepisu, bo wygladają fantastycznie :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz