Potrawka z kurczaka


Składniki:
pierś z kurczaka
cebula
2 ząbki czosnku
czerwona papryka
fasolka szparagowa
sól, pierz
szczypta kminku, ostrej papryki
szczypta lubczyku, tymianku


Przygotowanie:

  1. Mięso opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Z papryki usunąć pestki, pokroić w paseczki. Cebulę w drobną kostkę. W osolonej wodzie ugotować przez 3 min fasolkę, odcedzić i przelać zimną wodą.
  2. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. podsmażyć mięso, następnie dodać cebulę i paprykę. Doprawić do smaku czosnkiem, solą, pieprzem, kminkiem, lubczykiem, tymiankiem i ostrą papryką. Podlać wodą i na końcu lekko zagęścić mąką.
  3. Wmieszać do mięsa fasolkę, podawać z ryżem i kiszonymi ogórkami.............
Smacznego

Komentarze