Kotlety ziemniaczane



Składniki
1 kg ziemniaków
2 ząbki czosnku
400 g pieczarek
2 cebule
garść szpinaku świeżego 
4 łyżki mąki
jajko
sól, pieprz
bułka tarta do panierki


Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować ( z czosnkiem) w osolonej wodzie i szczyptą kminku, przestudzone przecisnąć przez praskę ( razem z nim) . 
  2. Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć z posiekaną cebulą, a na końcu podlać białym półwytrawnym winem i dusić jeszcze do  odparowania.
  3. Dodać do ziemniaków - nie zapomnieć szpinaku , jajku i mące - wymieszać, doprawić.
  4. Ukulane kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć po kilka minut z każdej strony..podać z dowolnym sosem u mnie pieczarkowy 
Smacznego




Komentarze