Gulasz wieprzowy z kurkami
Składniki
500 g łopatki
ok 2 l bulionu grzybowego
200 g świeżych kurek
3 listki laurowe
3 ziarenka jałowca
3 ząbki czosnku
sól, pieprz
sos sojowy do smaku
Przygotowanie
- Mięso opłukać i osuszyć. Pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju z listkami laurowymi i ziarenkami jałowca. Doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym, a na końcu dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Dobrze zrumienioną łopatkę przełożyć do większego garnka i dusić w bulionie do miękkości.
- Kurki opłukać, pokroić i podsmażyć ok 2-3 minuty po czym dodać do mięsa.
- Zagęścić mąką lub śmietaną i gotowe..
Smacznego
Wygląda cudownie! Uwielbiam połączenie mięsa z grzybami 😄 mistrzyni!
OdpowiedzUsuń