Mintaj w winno - śmietanowym sosie


Składniki:
3 kawałki Mintaja
kawałek pora
łyżka śmietany z Bażanowic :-)
kieliszek białego półwytrawnego wina
sól, pieprz
koperek, natka pietruszki

Przygotowanie:

  1. Pora umyć i osuszyć, pokrojonego podsmażyć na odrobinie oleju. Wlać kieliszek wina i zostawić na kilka minut, niech alkohol odparuje :-) Rybę pokroić w paski i dodać, na patelnię do pora. 
  2. Gotowego Mintaja zdjąć z patelni. Do winnego sosu dodać łyżkę śmietany i trzymać na małym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje, wtedy wmieszać w niego rybę. Zdjąć z ognia, posypać posiekanym koperkiem i natką. Doprawić do smaku solą i pieprzem...........................

Smacznego


Komentarze

Prześlij komentarz